lars‑magnus

bas
Lars-Magnus Österberg visa bild

Lars-Magnus Österberg är ny andrebas i gruppen,  hemmahörande i Majorna, Göteborg tillsammans med fru och två tonårsdöttrar.

Han tjänstgör sen i förrgår som musiker i Högsbo församling, alldeles i närheten. Tidigare har han färdats över Göta älv under merparten av sitt arbetsliv, 2011-2019 till Lundby församling och Biskopsgårdens kyrka, dessförinnan till Tjörn och Billströmska Folkhögskolan där han ledde musiklinjen och undervisade från 1987 och framåt.

Uppväxten skedde i Karlskrona-trakten och han landade i Göteborg för studier till musik och pianolärare efter ett folkhögskoleår på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö. Han har även examen som kantor och körpedagog. Vid sidan av sina huvudtjänster han hela sitt arbetsliv varit aktiv som frilansande pianist och klaviaturspelare.

Han spelar egna jazzkompositioner i gruppen LME - Lars-Magnus Österberg Ensemble och brasilianskt i gruppen SimsalaJobim. Har de senaste åren gjort ett 30-tal fredskonserter med projektet ”12 peace prayers" i Sverige, Norge och Italien. 2019 publiceras han första körkompositioner på Gehrmans förlag.